söndag 13 april 2008

Ridning och körning

En och en halv timmes Knubbenkörning blev det idag innan vi var färdiga. Det var meningen att han skulle få dra lite tyngre idag men som vanligt ska man ju inte planera. Påselad så visade det sig att han var ovanligt kort i sitt steg. Man brukar ju vilja ha något övertramp men Knubben placerade sina bakhovar ca två deci bakom framhovarna istället. Det tog ett tag innan han blivit normal igen. Lite spändhet och taskigt underlag var helt klart orsaken. Efter att han jobbat på både på böjt och rakt spår i skritt och trav så kunde han kliva på som vanligt. Han är jätterolig att tömköra nu, vi gjorde jättefina öppnor i traven mitt på vägen och utan stöd av vägkanten. Ett litet frispel fick han vid första framtinade asfaltsfläcken, det gick dock över snabbt.
På slutklämmen när han var lösgjord och fin drog vi lite skaklar också. Vi höll till i hagen för att få ett mindre jämt underlag och så är det roligt att köra mellan träden tycker jag motför på platt väg. Det gick också jättebra förutom att Elvira satt in sina framben bak i skaklarna när Knubben var förspänd men vi löste det också utan större krångel.

Victoria hjälpte mig med Disa idag. Vi började med att tömköra henne lilla svängen. Hemma på gårn igen så fick Victoria tömköra lite kors och tvärs och det gick riktigt bra.
Vi bytte utrustning till sadel och tygel och slängde upp Victoria för att rida i hagen. Disa fick lära sig att gå fram för skänkeln idag. Det blev till och med lite trav på slutet. Victoria gjorde det jättebra och jag kan bara hålla med i hennes slutkommentar -Disa kan vara lite bestämd ibland.

Inga kommentarer: