måndag 19 januari 2009

Dojjer, videokameror och hästspekulanter

Knubben har fått dojjer på fötterna och är lite dålig på att hantera den nya situationen. Han har klivit på sig själv så att bloden rinner längs benen. Fast lite glad över fästet verkar han vara och makten över höhögarna bara ökar med den nya förmågan eftersom damerna förstått att han numera står stadigare än dom. Longerade honom igår och han gick fint och avslappnat i båda varven. Vi passade på att dra runt skaklarna ett varv också när vi ändå var i farten.

Herkules har haft nästan en veckas vila pga av en frysande matte. En kort stunds linarbete blev det igår och han gick så fint och lydigt och bra och och fattade allt och lyssnade och bra igen och och....jag tror ni fattar. Han fick en kort prommis längs vägen med husse också. Som vanligt med de flesta unghästar som går dit de tittar välte Herkules nästan en soptunna som han inte kunde slita blicken ifrån. Han tittade och tittade på den för att sen knata rakt in i den. Både häst och husse såg rätt brydd ut. Dessutom gjorde han samma sak med en postlåderad också.....

Vi har ju införskaffat videokamera och i ivern att lära sig hur den funkar så blir ju russen givna aktörer. Elviras snuttande på Knubben är förevigat och det är inte en vacker syn, kanske att det visas upp här någon gång....
En lunchning av kusarna förevigades också och först då såg jag hur välartade dom faktiskt är med varandra och mot oss när det vankas käk. Det var roligt att se en sådan vardagssyssla på film faktiskt.

I lördags var det en hästspekulant i hagen också. Det var Elvira som beskådades så vi får väl se hur det blir med den saken om ett tag skulle jag tro.

Inga kommentarer: