söndag 18 november 2007

lite nyheter för Knubben och Lycko

Lyckofröken är rent ut lejsam att gå med mellan varven. Idag har jag i stort sett dragit henne till vändplan fram och tillbaka. Hon bjuder inte till det minsta lilla frivilligt utan verkar tycka att det är riktigt bekvämt att hänga i grimman. Vi gjorde iallafall en gemensam ansträngning och joggade (om man nu ska kalla det det) i ett par hundra meter. Hon är en sån där typisk seg häst på väg bort och rätt pigg på väg hem.
Knubben bar selen idag igen. Han är lite skeptisk när man ska dra däckelgjorden. Han gjorde ett rejält studs med husse och sen var det över.
Båda två var även in och vände i mjölkkammarn och passade samtidigt på att dricka lite vatten. Lycko tyckte att det var skitläskigt och skulle inte alls gå in andra gången så vi fick kämpa en stund innan hon satte hovarna på tröskeln ens. Man kan ju se det som lastträning när det gäller dom här kusarna. Knubben han är tyckte nog mest att det bara var kul med nåt nytt.
Introducerade Fibergi för dessa två idag också. Dom är inte särskilt intresserade av kraftfoder och Lycko stod mest bara och ruskade på huvudet för varje tugga. Det kanske fastnade mellan tänderna.
Vi halmade upp lyan med hjälp av traktorn. Ingen av russen är särskilt rädda för den utan får knuffa på dom med skopan för att dom ska flytta på sig. Det är härligt med trafiksäkra hästar.

Inga kommentarer: