onsdag 26 december 2007

Annandagsträning

Nattens nysnö gjorde det möjligt för två av russarna att lämna hagen idag. Det har ju varit så jäkla halt i flera dagar. Knubben fick gå korta svängen och träna sidvärts längs vägkanten. Han var hur duktig och cool som helst. Både skotrar och en cross drog förbi i fulla spett och han vickade som vanligt knappt på öronen.

Disa fick gå långa svängen med både sele och töm på. Tanken var att hon skulle tömköras mellan varven. Disa hade inte riktigt samma tanke som mig kan man säga. Vi var nästan ända borta vid vändplan innan hon slutade takta och försöken att sno hemåt upphörde. Det kändes som om allt var första gången någonsin för henne idag. Inte blev det ju bättre av att det var halt bitvis så att hon sladdade iväg i sina våldsammare vändningsförsök. Det kändes som om vi skulle vara tvungna att gå till nästa by för att hon skulle ge sig. Dom tur var behövdes inte det.

En STOR traktor med ett STORT snöblad mötte vi där vägen var som smalast. Tog in på en gårdsplan och Disas största bekymmer var hunden i hundgården och inte traktorn. Dom andra två gångerna vi mötte samma traktor så klev vi inte av vägen. Hon är absolut stencool vad gäller fordon men inte när det kommer till snurrande vingar på trädgårdsväderkvarnen eller en instängd hund.

Tömkörningen då? Jorå, på hemvägen var hon lugn och fin igen så då passade jag på. Hon kan (kunde iaf) svänga både höger och vänster och med lite svårigheter göra halt.

Inga kommentarer: