måndag 25 augusti 2008

Ridtur och betträning

Eftersom min käre sambo har arbetat idag så har jag fått rida ut Lina idag. Det var så roligt att komma ut en sväng eftersom det var så länge sen sist. Jag fick lov att parkera henne i diket för att ta mig upp på ett någorlunda smidigt sätt. Lina var snäll och stod som ett ljus.
Vi skrittade ner till Lillsjön och upp igen för att sen ta en sväng på lägderna ner till 45:an och tillbaka till hagen. Lina är spänd och har brått, jag tror att det är russungarna hon vill hem till. Hon är mycket mån om dom fast att dom kör med henne ibland. Trots det så lyssnar hon fint och är mjuk och fin i munnen. Vid halterna blir hon lite "stirrig", hon står alldeles stilla men vänder och vrir på skallen för att ha koll på läget. Hon kommer nog snart på att hom inte behöver ha sådan brådska. Vi red också några stora volter ute på lägderna eftersom hon gärna ville gå vänsterställd hela tiden.

Mariell hjälpte mig med Disa och Knubben idag igen. Markjobb är svårt konstaterade vi återigen! Jag får väl domen om det är lite rätt eller bara mycket fel när vi kommer till Vilhelmina. Jag vet fortfarande inte riktigt vilken häst jag ska ta med mig. Dom är så olika varandra. Disa bjuder till mycket mer än Knubben än så länge.
Dom fick bett på sig också. Knubben accepterade det hela rätt kvickt medan Disa inte kan koncentrera sig på något annat än det hon har i munnen, dessutom lyckas hon lägga tungan över trots att det känns som om bettet är upphissat till öronen. Men som allting annat så löser vi nog det också någon dag.

Herkules har jag inte kollat hur det går för men det brukar ju vara bra så länge som det är tyst. Imorgon så ska jag ringa och kolla hur han sköter sig.

3 kommentarer:

Pernilla Jobs sa...

Hejsan,
ville bara skicka en hälsning till gamla Najka och berätta att hennes barnbarnsbarn Ranagrimm belönades med 98888=41 poäng och diplom vid sommarpremiering i Dingle (Bohuslän) den 3 augusti. Länk till hemsidan: http://www.grimslatt.se/513ca2d7-55f6-4e5c-87d9-7ee01781d942-29.html
Russhälsningar, Pernilla Jobs

Camilla sa...

Jag läste en artikel om ridtravare och hur man skolar om dem och den tränaren sa att det viktigaste i omskolningen av travare är att de förstår att det är okej att ta det lugnt.

elin sa...

Pernilla- tack för att du tittar in och berättar allt roligt som händer i russvärlden. Vi uppskattar det verkligen. Jag blev lite sugen när jag såg att hon var till salu.

Camilla- absolut och det jobbas det på.