måndag 24 mars 2008

Disa, Knubben, Mylta och Elvira

Mylta och Elvira fick sig en promenad i finvädret. Säckade ut båda med en gammal kornsäck. Vilket var dödens farligt enligt Mylta. Elvira verkade snarare leta efter kornet.
Dom spanade också in grönländarna i hundgården.
Tillbaka i hagen så tippade Elvira ut vattenhinken (arna) bland spån och skit för att sen sparka runt det lite så att det blev lagom sörjigt innan hon lade sig ner och gjorde en rejäl "inpackning". Hela hon går numera under epitetet skithäst.

Disa är under igångsättning efter ungefär en månads vila. Hon verkar tycka tömkörningen är kul och styrningen i grimman funkar jättebra. Hon har stått lite i skaklarna och även dragit dom.

Knubben går jättefint i tömkörningen. Vi tränade både skänkelvikningar och öppna längs vägen. Det är lite svårare att gå undan åt vänster för honom. Jag har börjat be om lite mera "form" av honom eftersom han nu har lätt för att bli väldigt låg fram och oengagerad bak. Givetvis blir han i det första nästan tvärtom. Trippig och kör upp huvudet innan han slappnar av igen.
Sen är det inte så lätt för oss att hitta ett bra underlag där han kan jobba på utan att behöva "hålla i sig" så mycket för att slippa halka.
Dragit skaklar har han också gjort idag. Om någon utomstående ser honom kan dom nog tro att vi låter honom dra ett par hundra kilo för halsen blir lååång och mulen släpar nästan i backen. Han är i allafall jätteduktig.

Inga kommentarer: