söndag 7 september 2008

Kurshelg

Hemma igen efter en rolig och intensiv helg. Lite trötta är vi både Knubben och jag efter denna kurs, men det är väl som det ska vara. Jag är glad att jag for med häst.
Vi (läs jag) har lärt oss massor.
Knubben blev lite hingstig och provade en massa "slipper jag nu" konster som jag inte sett förr, bland annat att stegra många gånger på raken, backa som en tok, inte stå stilla och sånt där. Han lärde sig ju en massa nya saker också som att låta sig föras i kapson i diverse övningar.
Jag är mycket nöjd med lastning, åkande, tränande och uppförande om man betänker vad han har gjort hittills i sitt liv, "aldri vöre utta hagan" typ.

Svårt i min hjärna och kropp blev det när innerbak skulle toucheras i takt med ytterframs lyft för att vidare ta en förhållning på innerfram i marken samtidigt som halsen (Knubbens alltså) skulle bli längre och ställningen förbättras. Att hålla reda på det samtidigt som jag ska gå framåt och dessutom andas så kan ni ju ana mina problem. Knubben skulle nog ha klarat det bättre utan mig just då...... fast jag fick till det och övergången till trav gick fint. Jo, jag glömde ju att han skulle vara böjd också.
Det låter assvårt ser jag nu när jag skrivit ner det men det var otroligt logiskt egentligen.

Helgen i sin helhet har varit otrolig. En duktig häst, en kunnig och engagerad tränare, trevliga kurskamrater med fina hästar på en trevlig anläggning.

Vi är redan anmälda till nästa kurs i november.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En liten fråga: var det du eller Knubbens innerbak som skulle toucheras i takt med ytterframs lyft??? Herregud jag fattar ingenting.....Moss

elin sa...

jag tror inte att jag har så många innerbakben, men det var en bra fråga :)