tisdag 16 september 2008

Lägesrapport igen

Lina-nästan lika vild som häromdagen när jag kom till hagen. Hon fick jobba lite i kapsonen och var spänd och stel som en pinne. Hon verkar lite misstänksam angående sitt nya liv som ridhäst, men det får hon väl tycka. Vilken dag som helst så kommer det en sadel till henne med bussgods. Hoppas bara att den passar och är i brukbart skick.

Najka-fick ledigt

SnöYra- har börjat komma på att man måste prestera lite för att få morotsbelöning. Hon sökte upp kapsonen flera gånger alldeles av sig själv, det var nästan så att hon placerade bogen brevid den av sig själv. Halsberöring blir nästa steg.

Disa Duktig- Precis som sist fick hon sänka skallen, ställa sig och flytta på bogen. Hon fick även gå ut på volten. Hon var jätteduktig.

Lycko- Kunde bara konstatera att hon nog återfallit till vildhet under sommaren. Inte ens borsten var intressant. Ska göra lite krafttag med henne nån annan dag. Hon behöver motioneras för det ser ut som om hon ska föla vilken dag som helst igen och denna gång beror det faktiskt inte på det.....

Elvira-Hon har fått kliarsjuka. Manen är nästan avskubbad (lite hjälp av Lina har hon fått) och svansen ser ut som en rotborste. Har letat ohyra på henne men inget sådant gav sig till känna. Avmaskad är hon ju också så jag tror inte att det beror på det.

Mylta-Bråkar hela dagarna med Elvira. Där är det äkta syskonkärlek vill jag lova. Hon håller Elvira under hård tukt och förmaning, åtminstone ibland. Även Lina kan få sig en duvning.

Knubben-Tränade travövergångar på lite större volt idag. Han gick så FINT! Det är nog snart dags att börja kalla honom vid hans riktiga namn Najgran. Har hört att hästar ska ha namn de kan växa in i med stolthet och jag tror inte att Knubben är ett sådant namn.
Han ska få åka på träningsläger till Stallett under helgen.

Herkules- Ingen aning faktiskt hur det går för honom. Men det brukar ju vara bra så länge det är tyst.

1 kommentar:

mariell sa...

Men du ser ju! Runt några hørn, och sen ær galoppombytet dær!;)

Puss på dig och dina hæstar!