lördag 22 november 2008

Herkules är hemma

Vi hämtade hem honom idag. Innan hemfärd fick vi se och känna på de färdigheter han lärt sen början på september. Han går finfint framför stöttingen och mindre fint framför vagn. Det var roligt när han skulle kliva i stöttingskaklarna, han praktiserade varianten att placera sina ben som en stenget dvs på tvären i dom, innan han vände sig till rätta. Han stod lugnt och stilla vid förspänning och gick som jag sa tidigare, finfint.
Framför tryckvagnen gick han med slaggjord och uppkäk eftersom han får ett och annat frispel mellan dom skaklarna och det beror mest på att han gärna vill bestämma själv och därmed slår i protest. Inte särskilt kul, så jag ska köra med slaggjord om det är vagnskörning.
Monica och Per har gjort ett jättefint jobb och jag är glad och tacksam att dom tog på sig uppdraget att köra in honom.

Att lasta och åka hem gick toppentoppen. Han stöp på lämmen det första han gjorde men ruskade av sig lite och klev sen på. Stod som ett ljus hela vägen hem.
Hemma i Stallett fick han gå raka spåret till herrarna i hagen, dom verkade känna igen varandra. Nu är det inridning som gäller och underhållning av körningen.

Inga kommentarer: