söndag 13 januari 2008

ID-kontrollerade

Russen är numera chippade och och konturdiagramsavritade för att få erhålla pass.
Disa var först ut och charmade kontrollanten som hon gör med alla andra hon möter för första gången.

Elvira var duktig. Hon var alldeles själv utanför hagen och utom synhåll för de andra. Lite läskigt var det att bli studerad för att inte tala om tussen med jodopax som nog skulle hugga halsen av henne. När vi stått stilla tillräckligt länge så tyckte hon att det var nog och började konstra lite genom att stå på sina bakben. Efter sprutan släppte hon inte någon kontrollant in på livet utan jag fick dra svanstagel till DNA typningen.

Lycko ritades bara av och scannades för att se om hon hade nåt chip sen tidigare. Hittade inget.

Knubben tyckte att allt var ok och roligt ända tills han såg sprutan. Vi fick lov att dra fast honom i traktorn för att få det gjort. Hela hästen vibrerade, man kan säga att han är mycket misstänksam mot främmande som vill klappa honom på halsen.

Mylta ritades av och chippades i hagen eftersom hon inte är så rutinerad än. Hon tyckte också att det tog lite väl lång tid och var liksom bara tvungen att stå lite på bakbenen och ruska lite på huvudet. Disa den duktiga agerade stöd åt henne och stod tätt brevid hela tiden.

Vagnen och selen som vi fick hem igår är jättejätte fina. Visste man inte att det var köpt begagnat skulle man tro att det var helt nytt. Ibland har man tur och snäll familj.

2 kommentarer:

Nästankusin Erica sa...

Bilder, bilder, bilder, bilder, var är bilderna som vi nyfikna väntar på????????????

Nu skall jag iväg och panta alla Julmust & Glöggflaskorna från julen........inräkningen gav:
Glögg = 8st
Must = 22st

elin sa...

Bilder på vad? Nya hästen, vagnen, selen, vagnen och selen, selen på Knubben, selen och vagnen och Knubben eller nåt annant ? :D